Kulturskolan hälsar på

Kulturskolan hälsar på riktar sig till alla elever i årskurs två.

Kulturskolan hälsar på besöker under ett läsår alla årskurs 2 i Kungsbacka. Under fem veckor får varje klass besök av två Kulturskolepedagoger som jobbar i olika konstellationer inom dans, musik, teater eller konst. Genom att satsa på kultur i skolan får alla barn möjlighet att ta del av kultur och att själva skapa.

Syftet med Kulturskolan hälsar på är att lägga en grund för barnens skaparglädje och intresse för de estetiska ämnena och dess betydelse för hela läroprocessen. Även grundskolans lärare får fortbildning i de estetiska ämnena genom att delta tillsammans med eleverna. 

Inför varje läsår skickar vi ut förfrågan om deltagande till alla skolor som har årskurs två. Är ni nyfikna på Kulturskolan hälsar på redan nu, kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Allsång

Vi avslutar Kulturskolan hälsar på med Allsång med Kulturskolans pedagoger. Då får alla klasserna åka in till Elov Lindälvs gymnasium och barnen får sjunga med på låtarna som de har övat på under året. 

Kulturträdet

Kulturskolan hälsar på är mycket glädjande en del av Kulturträdet i Kungsbacka kommun. Genom Kulturträdet har alla elever rätt till minst en kulturupplevelse per år. 

Kontakta gärna
Utvecklare Kirsten Møller
0300-83 52 23
kirsten.moller@kungsbacka.se