Kulturskolan hälsar på

Kulturskolan hälsar på riktar sig till alla årskurs två och är kostnadsfritt för skolan.

Kulturskolan hälsar på besöker under ett läsår alla årskurs 2 i Kungsbacka. Under fem veckor får varje klass besök av två kulturskolepedagoger som jobbar i olika konstellationer inom dans, musik, teater eller konst. 

Syftet med Kulturskolan hälsar på och Allsången är att alla barn i hela kommunen ska ha lika möjligheter att möte Kulturskolan och att få ta del av kultur.

Kulturskolan hälsar på och Allsången är kostnadsfritt för skolan, men skolan ansvarar själv för transporten till och från Allsången.

Inför varje läsår skickar vi ut en förfrågan om att delta till alla skolor som har årskurs två. Är ni nyfikna på Kulturskolan hälsar på redan nu? Kontakta oss så berättar vi mer! 

Vad gör vi på lektionen?

Kulturskolans pedagoger möter barnen med kreativitet och uttryck i fokus. Med puls, samarbete och fantasi sjunger vi sångerna till vårens allsångsföreställning. Klasserna som får besök av konstpedagoger skapar konst utifrån årets tema och sångarna till Allsången. Pedagogerna som besöker särskolan gör upplägget utifrån gruppernas behov.  

Allsången

Vi avslutar Kulturskolan hälsar på med Allsången.
Vi välkomna alla i årskurs 1-3 till vår livesändning av Allsången. Föreställningen är producerat av Kulturskolans pedagoger utifrån de teman de jobbat med under året. 

Kulturskolan hälsar på har ett pedagogiskt innehåll med fokus på den kreativa processen och allsångsföreställningen. 

Kontakta gärna

Katharina Westerberg, utvecklare 
katharina.westerberg@kungsbacka.se
0300-83 48 86