Låna instrument

Spelar du blås- eller stråkinstrument? Då behöver du inte köpa något instrument för att kunna spela - du kan låna ett!

Första spelåret kan du låna blås- eller stråkinstrument utan att betala för det. Du ska lämna tillbaka instrumentet när du har spelat ett år eller om du slutar på Kulturskolan. Du får information om utlåning vid terminens start. 

Låneförbindelse

För att signera låneförbindelse måste du logga in med Bank-ID, välja vilket barn det gäller och fylla i instrumentets ID (läraren hjälper dig att hitta det). För att få en kvittens måste du fylla i en e-postadress. Sedan signerar du med Bank-ID och godkänner våra låneregler, som du hittar längre ner på sidan. 

Klicka här för att komma till låneförbindelsen 

Observera att sidan kan ta en liten stund att ladda. 

Låneregler

Utlåningstiden är två terminer. Instrumentet får inte lånas ut till eller användas av någon annan person än eleven.

Instrumentet är inte försäkrat av Kulturskolan. Vid förlust av eller skada på instrumentet är vårdnadshavaren skyldig att meddela Kulturskolan och ersätta förlusten eller skadan.

Eleven  är skyldig att vårda instrumentet väl, och köper eller ersätter förbrukningsdelar som strängar, plektrum och rör.

Om eleven slutar i Kulturskolan ska instrumentet med tillbehör lämnas tillbaka. Ta kontakt med Kulturskolan för att komma överens om återlämning.

Om instrumentet inte lämnas tillbaka vid lånetidens slut, kan instrumentet komma att betraktas som förlorat och då kommer en kostnad att debiteras vårdnadshavaren/låntagaren.

Kontrabas

Om du spelar kontrabas, behöver du inte ta med ditt instrument till lektionen utan kan låna det av Kulturskolan. 

Hyra instrument

Efter första spelåret kan du i vissa fall hyra instrument av Kulturskolan. Fråga din lärare för mer information!

 

Kontakta gärna

För frågor om låneinstrument kontakta:

kulturskolan.instrument@kungsbacka.se