Vårterminens upplägg

Vår undervisning kommer att starta vecka 3 (18 januari). För att förhindra smittspridning kommer alla våra lektioner att genomföras som distansundervisning eller pausas till och med sportlovet.

Vi önskar förstås att så snart som möjligt kunna ha lektionerna som vanligt och träffa er alla i våra lokaler. Men att planera vårens upplägg är svårt eftersom ingen vet hur det kommer gå med pandemin. Vi håller tummarna för att vi kan ses efter sportlovet!

Kurser som pausas till och med sportlovet

Undervisning i kurserna konst, dans, teater, kulturmix, kör, musik för barn med funktionsnedsättning, musikproduktion och musikal kommer pausas.

Fysisk undervisning på plats i Kulturskolans lokaler sker som tidigast efter sportlovet och beror helt på hur smittläget utvecklas. Beslut fattas i enlighet med Folkhälsomyndigheten och region Halland. Alla elever i dessa kurser, även ni som bett om uppskov, kommer att erbjudas deltagande i den fysiska undervisningen när den blir möjlig igen. Terminsavgiften reduceras beroende på hur lång tid som då återstår av terminen.

För dig som vill ta en paus från Kulturskolan

Om du vill ha uppskov från ditt deltagande i Kulturskolan under vårterminen och ändå behålla din plats inför nästa läsår är du välkommen att mejla kulturskolan@kungsbacka.se senast 18 januari. Uppskovet gäller hela vårterminen.

I mejlet skriver du ditt namn och vilken kurs du vill ha uppskov från. Du som vill fortsätta behöver inte göra någonting. Du blir kontaktad av läraren under vecka 2.

Terminsavgift 

För kurser som startar med distansundervisning vecka 3 är terminsavgiften som vanligt 950 kronor. För de kurser som startar senare blir terminsavgiften reducerad. Hur mycket den reduceras beror på hur lång tid som då återstår av terminen.

Här kan du läsa mer om hur Kungsbacka kommuns verksamheter påverkas av coronaviruset