Vi ändrar undervisningen

Så anpassar vi undervisningen framöver med anledning av virusspridningen.

Vi kommer att ändra undervisningen för att anpassa den till läget med den pågående virusspridningen. Detta gör vi för att det ska bli så likvärdigt som möjligt och att alla elever ska få möjlighet att delta. Det gör också att vi kan fortsätta verksamheten även om läraren har en lätt förkylning.

Omställningen innebär att vi tills vidare kommer att använda nya arbetssätt, bland annat distansundervisning med hjälp av digitala verktyg. Detta gäller alla elever om inte läraren har meddelat något annat.

Tidsplan för ändrad undervisning

Gruppundervisning

Från och med torsdag 26 mars kommer gruppundevisningen: kulturmix, film, dans, teater, konst, musikal, orkester och kör att vara inställd fram till påsklovet. Efter lovet, vecka 16, kommer vi att kontakta eleverna med olika uppgifter, exempel på inspiration med mera. Vilka uppgifter och hur det kommer att gå till kommer lärarna att planera och förbereda nästa vecka.

Gruppundervisningen är alltså inställd 26 mars-12 april.

Instrument och sång

Musikundervisningen i instrument och sång (utom orkester och kör) kommer att fortsätta som vanligt fram till påsklovet. Veckan efter lovet, vecka 16, är det ingen undervisning. Då kommer lärarna att arbeta intensivt med att planera och förbereda för det nya arbetssättet. Distansundervisning startar sedan vecka 17 då eleverna blir kontaktade av sina lärare för att i tillsammans komma fram till lämpliga verktyg och former för undervisningen.

Evenemang

Vi har och kommer att ställa in eller flytta flera av våra evenemang framöver med hänsyn till risk för smittspridningen. Håll dig uppdaterad i vår evenemangskalender om vilka evenemang som är inställda.

Hör av dig om du har frågor!

Vi hoppas och tror att detta ska bli bra för alla. Det är ett nytt sätt att arbeta för oss och det kommer säkert att vara många frågor som vi tillsammans får försöka lösa på vägen. Vi kommer att göra vad vi kan för att lösa problem om någon till exempel saknar digitala möjligheter eller skulle behöva låna studio eller annat rum för att sitta och jobba eller öva i.

Får jag tillbaka terminsavgiften eftersom vårterminen inte varit som vanligt?  Hur blir det med höstens undervisning?

Läs frågor och svar kopplade till coronapandemin här eller kontakta oss! 

Mer info på kungsbacka.se

På kungsbacka.se/covid-19 samlar vi all information som är specifik för Kungsbacka kopplad till viruset. Den uppdaterar vi i takt med att nya beslut fattas. Där hittar du också frågor och svar inom olika områden.

 

Kontakta gärna

Per Graneld, enhetschef Kulturskolan
per.graneld@kungsbacka.se