Vårterminen är igång!

Håll koll på viktig information och vilka evenemang vi har under våren.

Nu har vårterminen varit igång i några veckor och vi är taggade på en ny termin med härlig kultur i alla dess former. 

Uppdatera dina kontaktuppgifter 

Det är många som vi inte har rätt kontaktuppgifter till. Det är viktigt att du går in på Min sida och uppdaterar dina kontaktuppgifter så att du inte missar viktig information från oss.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Min sida

Vårens evenemang

Vi har flera evenemang under våren! Vi kommer som vanligt att ha konserter och föreställningar, men också prova på-dagar och vårfestival. 

Du hittar alla evenemang i kalendern.

Att gå i Kulturskolan

Vi har uppdaterat sidorna under menyfliken Att gå i Kulturskolan. Håll koll på vad som gäller om du ska vara ledig, behöver låna ett instrument eller ska säga upp din plats. 

Information om Att gå i Kulturskolan.

Scheman

Nu är kursernas scheman för vårterminen uppdaterade. Har du frågor om ditt schema? Hör av dig till din lärare. 

Information om scheman och lokaler.

Kontaktuppgifter till lärare.

Utredningen om kundval 

Flera tidningar har uppmärksammat Kulturskolans utredning om att eventuellt införa kundval. Kundval skulle innebära att invånaren (kunden) själv väljer vem som utför tjänsten – i det här fallet var man väljer att gå i kulturskola. Det skulle kunna innebära att invånaren kan välja att gå kurser på den kommunala Kulturskolan eller hos en privat aktör. I juni 2019 får vi veta hur vi går vidare – om kommunen inför kundval eller inte. 

Läs mer om Kulturskolan och kundval.

Elevinflytande och projektet på Esteten

Vi jobbar aktivt med att öka delaktigheten hos våra elever. Utifrån elevenkäter påbörjade vi förra året ett projekt för att skapa en bättre miljö inne på Esteten. Estetfixarna, en grupp av frivilliga elever, fick tillsammans med två formgivare i uppdrag att skapa en trevligare plats för elever att vara på när de väntar på att lektionen ska börja. Eleverna och formgivarna har jobbat med idéer om utformning på kvällar och har haft fixardagar på loven. För att fira de nyskapade lokalerna bjuder projektet in Kulturskolans elever, lärare och föräldrar till invigning av de nyskapade lokalerna. 

Mer info om invigningen 1 februari.

 

 

 

Kungsbacka kulturskola jobbar aktivt med att öka delaktigheten hos sina elever. Utifrån elevenkäter påbörjade de förra året ett projekt för att skapa en bättre miljö inne på Esteten, som är huvudbyggnaden för Kulturskolans undervisning.

Estetfixarna, en grupp av frivilliga elever, fick tillsammans med två formgivare i uppdrag att skapa en trevligare plats för elever att vara på när de väntar på att lektionen ska börja.