Foto: Scandinav

Ansökan och uppsägning

Vill du ansöka till en kurs eller säga upp din plats på Kulturskolan? Gå till vår e-tjänst och logga in på Min sida. Här kan du även uppdatera dina kontaktuppgifter och anmäla frånvaro.

Här hittar du all information om våra avgifter och regler.

Ansökan och uppsägning

Du kan ansöka till fem kurser, varav högst två musikkurser. Du söker inte i prioriteringsordning och kan inte önska vilken kurs du helst vill gå, utan du får plats på den kurs där det är ledigt.

Du kan ansöka hela året!

Vill du säga upp din plats på Kulturskolan eller ha ett uppehåll? Läs mer om uppsägning och uppehåll här.

Antagning

När du har blivit antagen till Kulturskolan får du besked från oss via e-post. Antagningen sker oftast vid terminsstart, men även under läsåret om det blir lediga platser. 

Om du får en plats på Kulturskolan från höstterminen, får du ett e-postmeddelande under juni eller senare beroende på när du ansöker. För att behålla platsen som du har blivit erbjuden, ska du tacka ja. Om du tackar nej, erbjuder vi platsen till en annan elev. 

Om du inte får något besked från oss under sommaren står du kvar som sökande till Kulturskolan - du får en köplats och kan få ett erbjudande ifall det blir lediga platser under läsåret.

På Min sida i e-tjänsten kan du se vilka kurser du har sökt och blivit antagen till.

Våra kurser

På Kulturskolan har vi kurser inom musik, dans, konst, teater och film. Här hittar du våra kurser.

Att gå i Kulturskolan

Vad kostar det att gå på Kulturskolan och vilka regler finns? Här kan du läsa mer om vad som gäller när du går i Kulturskolan.

Ny i Sverige?

Har du precis flyttat till Sverige? Under din första tid här går du gratis på Kulturskolan. Mer information till dig som nyanländ.

Personuppgifter i e-post

Skicka inte känsliga personuppgifter, till exempel ditt barns personnummer när du mejlar till Kulturskolan. När du väl anmält dig i vårt system har vi all information vi behöver.