Kulturskolan 50 år

I år fyller Kulturskolan 50 år. Det kommer vi att fira på flera olika sätt under läsåret 2016/17.

Jubileumsvecka 17–20 maj 2017

Jubileumsveckan blir en festlig final för jubileumsåret och bjuder på såväl uppträdanden som workshops i olika former. Temat för veckan är "tänka, tycka, uttrycka” och tar avstamp i Barnkonventionens artikel 13 om yttrande- och informationsfrihet.

Onsdag till fredag är vigda till workshops med inbjudna ledare/inspiratörer för de olika ämnena.

Workshops: Världsmusik, togolesisk dans, graffiti och Stage fighting

Musikgruppen Räfven har workshops med blås-, stråk-, gitarr- och slagverkselever. Magdalena Djenke håller i togolesisk dans för danselever. För konsteleverna blir det en workshop i graffiti med Tobias Barenthin Lindblad. Kaire Russ lär ut Stage fighting för teatereleverna och Ingrid Brännström skapar världsmusik med våra körer och körer från Kulturskolan i Falkenberg.

Konsert och workshop med Hans Pålsson

Konsertpianisten Hans Pålsson kommer att ha masterclass för pianoelever och en offentlig konsert på kulturhuset Fyren under torsdagen. Tid för konserten meddelas senare.

Festlig avslutning på Fyren 20 maj

Själva firandet når sin kulmen under lördagen. Vi firar på festivalområdet i och runtomkring Kulturhuset Fyren. Det blir underhållning från de olika workshoparna, aktiviteter och massor med upplevelser för hela familjen. Kulturskolan samarbetar också med Queer up - Kungsbackas festival för mänskliga rättigheter som pågår samma vecka. Vi firar klockan 11-15 och därefter tar festivalen Queer up vid. Exakta programtider för lördagen kommer inom kort. 

Hjärtligt välkomna att fira med oss!

Happenings med elever och lärare på Kulturskolan

Under hela året blir det överraskande inslag och happenings runt om i Kungsbacka med elever och lärare från Kulturskolan. Tanken är att Kulturskolan ska synas mer på gator och torg och att fler ska få upp ögonen för verksamheten.

Jubileumsföreställningen Bubbel & Baluns – Kulturskolan 50 år

Den 18 och 19 november gick jubileumsföreställning Bubbel & Baluns  –  av stapeln på Kungsbacka teater.
Publiken bjöds på musik, dans och film med nuvarande och tidigare elever och lärare på Kulturskolan. Gästartist var stå-uppkomikern Moa Svan.

Här kan du se bilder från föreställningen.
Här kan du se en av filmerna som filmeleverna gjorde.

Stort tack till alla elever, tidigare elever, lärare och Moa Svan!